DINTRE SUTE DE CATARGE- PROIECT CULTURAL

iulie 13, 2016 în Evenimente, Proiecte culturale de administrator

DINTRE SUTE DE CATARGE- PROIECT CULTURAL13713398_10154021436443122_395621397_n

În perioada iunie- noiembrie 2016 se va desfaşura proiectul cultural “DINTRE SUTE DE CATARGE”, ediţia I organizat de Cristina Ștefan cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Bacău. Proiectul conține:
– manifestarea “Tinere condeie – 2016”, concurs literar, de poezie şi proză literară pentru tinerii debutanţi creatori din învaţământul preuniversitar din jud. Bacău.

Debut poezie:
• Premiul I – 1000 lei
• Premiul II – 800 lei
• Premiul III – 600 lei

Debut proză scurtă:
• Premiul I – 1000 lei
• Premiul II – 800 lei
• Premiul III – 600 lei

– promovarea participanților prin publicarea în revistele de cultură Plumb și 13Plus, Bacău
– editarea unei antologii cu texte selectate de la toți participanții înscriși în proiect.
Laureaţii vor fi anunţaţi în timp util pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere care va avea loc la Casa Memorială „George Bacovia” Bacău, în data de 21 octombrie 2016.

Succes!

Nr. 6 iunie-2016_Layout 1.pdf 4-page-001cropped-sigla-noua-usr-2013-222x160

PROIECT TINERE CONDEIE

Regulamentul concursului

În perioada iunie- octombrie 2016 se va desfaşura manifestarea “Tinere condeie – 2016” din cadrul proiectului “Dintre sute de catarge” ediţia I organizată de Stefan Cristina cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău și Uniunea Scriitorilor din Romania, filiala Bacău. În programul manifestării este prevăzut un concurs de poezie şi proză literară pentru tinerii debutanţi creatori din învaţământul preuniversitar din jud. Bacău.
Rolul concursului este acela de a pune în valoare talente tinere în curs de afirmare din şcolile şi liceele din jud. Bacău.

Participanţii la concurs trebuie să respecte obligatoriu urmatoarele condiţii:

Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate în volum, redactate cu diacritice, font Times New Roman, 12, la un rând, listate în 3 exemplare.
Concursul se adresează elevilor din şcolile gimnaziale şi licee din jud. Bacău, care nu au debutat editorial în volum şi nu au împlinit vârsta de 20 de ani.
Lucrările se vor trimite până la data de 1 octombrie 2016 pe adresa: usrbacau@yahoo.com, revista_plumb@yahoo.com, (două fişiere separate, lucrările şi CV) sau, prin poştă, la adresa:
Uniunea Scriitorilor din România
Filiala Bacău
Str. Pictor Theodor Aman, Nr. 94, Sc. C/ Cod postal 600164/Loc. Bacău /Jud. Bacău
cu specificarea pe plic: „Pentru concursul Dintre sute de catarge”.
Lucrările, semnate cu moto, vor fi însoţite de un plic sigilat, pe care se va trece acelaşi moto şi care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, activitatea literară (dacă este cazul), adresa completă, numărul de telefon şi eventual, adresa electronică.
Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concursul de poezie (poezii la libera alegere) cu minimum 5 şi maximum 10 poezii, şi/sau cu o proză de maxim 10 pagini.
Laureaţii vor fi anunţaţi în timp util pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere care va avea loc la Casa Memorială „George Bacovia” Bacău, în data de 21 octombrie 2016.
Juriul concursului va fi alcătuit din scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi inspector de limba romana de la I.S.J. Bacău.
Membrii juriului nu mai pot schimba ulterior ordinea rezultată în urma jurizării.
Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda următoarele premii :
Debut poezie:

Premiul I – 1000 lei
Premiul II – 800 lei
Premiul III – 600 lei
Debut proză scurtă:

Premiul I – 1000 lei
Premiul II – 800 lei
Premiul III – 600 lei
Cele mai bune lucrări vor face obiectul unui volum antologic intitulat “Tinere condeie-2016” care va fi distribuit gratuit în şcolile gimnaziale şi liceele din judeţul Bacău.

Manager proiect,

Cristina Stefan