13 sept 2017/ Lansare de carte ADA SHAULOV- ISRAEL

septembrie 13, 2017 în Evenimente de administrator

13 sept 2017/ Lansare de carte ADA SHAULOV- ISRAEL 

 

Lansarea celor două romane de dragoste ale Adei Shaulov din Israel, organizată de USR, Filiala Bacău și Comunitatea Evreilor din România, Filiala Bacău s-a desfășurat sub semnul prieteniei româno-israeliene, cu sala plină.

Au venit la acest schimb de impresii, cărți, autografe și flori, scriitori din Bacău, colegi și prieteni ai autoarei,  personalități băcăuane, tineri și vârstnici. Din partea Filialei USR Bacău au sosit criticul Petre Isachi, scriitorul Viorel Savin, directorul revistei Plumb Ioan Prăjișteanu, Cornel Galben Theodor Calcan, Tincuța Horonceanu Bernevic, Alexandru Dumitru, Adrian Lungu. Printre foștii colegi ai autoarei s-a aflat la eveniment Dumitru Bontaș, care a și amintit momente plăcute din perioada școlii, din vremea  când în Bacău conlocuiam în armonie cu familiile numeroase de evrei.  “Antisemitismul este o scornire politică”, spunea și Viorel Savin, care a făcut o incursiune nostalgică în viața liceană de odinioară, profesorul Bercu Enghelberg ( tatăl scriitoarei) rămânând celebru prin severitatea sa, dar și prin justețea comportamentului cu elevii Liceului Ferdinand I.

Criticul Petre Isachi a vorbit despre stilul prozatoarei  Ada Shaulov, tematica și caracteristicile personajelor din romanele lansate, dinamica, modernitatea dar și clasicul acestor scrieri. Un discurs filologic apreciat de autoare și invitați la eveniment.

Ada Shaulov a remarcat timpul scurt care i-a fost alocat, dar a punctat elementele biografice care au inspirat aceste romane, precum și bucuria prezenței atâtor oameni dragi în sală.

Final cu flori, autografe, cărți în dar.

Consemnează  Cristina Ștefan