Cenaclul „George Bacovia”- 24 ian. 2022

ianuarie 19, 2022 în Evenimente de administrator

Luni, 24 ianuarie 2022, la orele 14, ne întâlnim la Cenaclul „George Bacovia” al Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România. Vă așteptăm la sediul nostru. Cu măști, desigur, dragi membri ai cenaclului. Participarea se va face în limita locurilor disponibile.

Întâlnirea membrilor Cenaclului „George Bacovia” a avut o participare diminuată date fiind constrângerile pandemiei. Totuși, lansarea de carte a Rodicăi Dascălu a fost comentată laborios:

Cristina Ștefan, editor:

„A cincea carte a Rodicăi Dascălu îmi dă sentimentul bun al continuității în poezie a autoarei care a făcut terapie lirică prin a scrie lecții de viață și a învinge astfel teama și boala necruțătoare. Așa după cum am scris la fiecare carte a sa și am învățat la rândul meu să iubesc viața, natura, oamenii, și acum doresc să îndemn cititorii în a-i percepe versul la reala lui valoare. Rodica este omul care găsește în fiecare adiere de vânt, în fiecare aplecare de ramuri, în fiecare oră din zi sau din noapte, din anotimp sau din căminul ei, găsește, spun, un motiv de a trăi frumos și bine. Așa a scris toate cele patru volume de până acum, neobosită în a descrie și rescrie frumusețea vieții. În cel de-al cincilea volum, Rodica deja a devenit estet. Pur și simplu ne învață „arta de a trăi”. Cartea nu a fost susținută numai de mine: are o prefață excelentă a lui Marius Manta iar pe coperta IV considerentele a trei scriitori: Tincuța Horonceanu Bernevic, Petre Isachi și Mara Paraschiv.Construcția volumului și coperta îi aparțin poetei Mioara Băluță.Este un volum consistent alcătuit din două părți; Drumul cu plopi și Să ies din timp( prozopoeme).”

Au comentat Theodor George Calcan, Mara Paraschiv, Alexandru Dumitru. În cuvântul autoarei s-au adus mulțumiri realizatorilor acestui volum, criticilor și Filialei USR Bacău, d-lui Dumitru Brăneanu care a menționat considerarea poetei Rodica Dascălu ca pe o voce formată și consacrată.

Andrei Ionuț Dârlea a primit felicitări, după lectura a șapte poezii scrise recent, vorbitorii la acest al doilea subiect transmitându-i încurajări, recomandări de lectură, în continuare, și succes la examene, acum în clasa a XII-a. După examene, poate vom lucra împreună un volum de debut- a spus Cristina Ștefan, menționând că mentorul elevului este profesorul filolog Gheorghe Iorga.

Au mai citit Ramona Badiu, Constantin Jurebie. Președintele Filialei, Dumitru Brăneanu a făcut, la final, un periplu prin proiectele de anul acesta ale membrilor cenaclului participanți și cu referire la câteva probleme organizatorice.

Vă mulțumim frumos, Televiziunea EuroTV, dl Gabriel Bălan precum și celor care au înfruntat gerul băcăuan pentru participare. Felicitări!

consemnează Cristina Ștefan