Cenaclul “George Bacovia”/ 6 sept. 2017

septembrie 6, 2017 în Cenaclu de administrator

Astă-seară, întâlnirea scriitorilor băcăuani a fost moderată de președintele filialei, Calistrat Costin și de Dumitru Brăneanu, vicepreședinte.

În deschidere, s-a citit programul Festivalului “George Bacovia”, BAC-FEST, din 14-17 septembrie.

Dumitru Brăneanu a prezentat o tânără debutantă, studentă la Universitatea ieșeană “Al. I. Cuza”, care a citit un grupaj de poezii apreciat de comentatori: criticii Grigore Codrescu, Liviu Chiscop. Au vorbit despre versurile Anei Maria Marin( 20 de ani, din Cleja Bacău) și Cristina Ștefan, Dumitru Brăneanu și concluziv, Calistrat Costin. Cu o atitudine sigură, cu versuri de bună expresie, demonstrând o anume maturitate și experiență a scrisului, lectura s-a dovedit a fi apreciabilă și un debut reușit. Câteva rețineri au fost motivate prin faptul că versurile respective nu au fost cunoscute de membrii cenaclului înainte de lectura publică.

În partea a doua a cenaclului,  profesorul Grigore Codrescu a prezentat o nouă carte a profesoarei Mariana Velisar Codrescu, o carte istoric-documentară, apreciată de asistență. S-au discutat apoi aspecte legate de festivalul  apropiat, premiile USR și ale Revistei Plumb care se vor acorda cu acest prilej, alte propuneri ale activității scriitoricești băcăuane.

Mâine va avea loc ședința Comitetului de conducere al Filialei USR Bacău.

consemnează Cristina Ștefan