LANSARE DE CARTE – Mihaela Băbușanu

decembrie 3, 2019 în Evenimente de administrator

LANSARE DE CARTE

MIHAELA BĂBUȘANU – DRAGONEASA, versuri

Editura Ateneul Scriitorilor, 2019 cu o prefață de Melania Cuc. Galeriile Karo, ora 11, sâmbătă, 7 decembrie 2019

Rodica Dascălu: gânduri, impresii…

Lansarea de carte a poetei Mihaela Băbușanu în spațiul căruia îi port un respect deosebit pentru calitatea evenimentelor organizate, Galeriile Karo, îmi dă sentimentul că am făcut o alegere inspirată pentru această zi mohorâtă de sâmbătă.
”Dragoneasa”, volumul de poezie al Mihaelei Băbușanu, își începe astăzi călătoria în lumea cititorilor. Primele impresii le aflăm acum, pe viu…. Sunt acompaniate cu armonii muzicale potrivite atmosferei poetice. Cel căruia îi este dedicat volumul, Mihail Dacian, fiul de 2 anișori al Mihaelei, prin zâmbete luminate de albastrul intens al ochilor, dăruiește bucurie, culoare… Chiuituri de copil, scurte dar intense, străbat din când în când atmosfera sobră, distinsă… Aproape nimeni nu are timp de nimeni, și totuși intrăm în comuniune unii cu ceilalți. O privire fugară, un zâmbet abia schițat, o oprire de câteva secunde pentru o fotografie de grup, răgazul de a primi un autograf sau de a ne apleca privirea asupra unui exponat prețios, toate fac parte din bucuria unui eveniment dedicat cărții, artei în general.
Lucrările pictorului Mihai Sârbulescu (expoziția: Autoportret) expuse în Galeriile “Karo” îndeamnă la reflecții profunde asupra freamătului nostru interior, cu întreagul său noian de trăiri.

În prefața volumului Dragoneasa al Mihaelei Băbușanu, scriitoarea Melania Cuc spune:
”Dar, există aici un fel de clipă astrală, o mișcare de energie care vine dinspre semnul maternității. Femeia devine mamă, poeta nu are cum să facă abstracție de acest dar colosal, și aflată în fața minunii universale care se petrece la scară personală, izbucnește într-o feerie de metafore de un curaj uimitor, de o finețe de bijutier al altor vremuri. Dragoneasa, personajul fantastic la care se raportează scriitoarea, este femeia sigură pe sine, mama care reușește să preschimbe trăirile cotidiene, minore sau majore, în versuri.”
Copleșită de emoție, Mihaela mulțumește invitaților, dă autografe, răspunde gesturilor de afecțiune ale copilului… Mulțumim! Ne retragem, purtând în suflet adierea binefăcătoare a zilei.  Drum lin cărții tale, Mihaela! Felicitări!Foto: Rodica Dascălu

Cristina Ștefan: Felicitari, Mihaela Băbuşanu pentru o carte de bun gust, confesivă delicat, elegantă, așa cum te creionezi ca om…Mi-a plăcut versul tău, l-am citit cu fervoarea noului tău chip liric și finalul e bucurie pentru îndelungata cunoaștere, pentru treptele tale în poezie…din păcate răutatea lumii nu se va vindeca vreodată, dar trebuie să știm a fugi de ea la timp…Drum frumos cărții tale! foto2, Salonului Ever Diva Hair& Beauty