LANSARE DE CARTE – OANA GHEORGHE

mai 21, 2019 în Evenimente de administrator

18 MAI 2019: Un eveniment cultural artistic a avut loc la galeriile KARO din Bacău susținut de Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România prin scriitorii Violeta Savu, Cristina Ștefan și criticul Petre Isachi. Volumul prezentat, Anatomia unei îmbrățisări, editura Rovimed Publishers, 2019, autor debutant, Oana Gheorghe, a fost susținut de Asociația culturală Time for Art și a avut drept sponsor al acestui eveniment, Societatea NEW CENTRAL MED, Laborator de analize medicale, Spitalizare de zi, Spital de boli cronice și îngrijiri paliative. Galeriile Karo, aparținând lui Constantin și Carmen Ținteanu au asigurat cadrul minunat și rafinat necesar prezentării acestui volum de poezie care a încântat publicul numeros: au fost scriitori din Filiala Bacău, prieteni, artiști. Elevul Doboș-Cezar Leonard de la Colegiul de Artă George Apostu a oferit momente muzicale care au cucerit aplauze.

Despre volum:

Violeta Savu: “În fiecare vers rostit cu o frapantă sinceritate de Oana Gheorghe, plutește o neliniște, o frământare, o dorință de eliberare și de descătușare. Pe parcursul lecturii raportul autor-cititor se schimbă, fiindcă nu există om să nu fi suferit măcar o singură dată în viață din dragoste.” ( postfață la volum)

Cristina Ștefan: Este o poezie grațioasă în fermecătoare miniaturi și Oana a păstrat din influența niponă înțelepciunea, aforismele și delicatele meditații. Confesiv, uneori ludic, alteori ușor sarcastic, tonul aduce un fir comun poeziilor, al misterului, al neliniștii, al îndoielii… poate ca la Blaga, este Le mal d’amour cu încărcătură reflexivă.

Au participat prietenii de la Seri Literare, Mioara Băluță, Rodica Dascălu, scriitorii George Calcan, Cornel Galben, Marius Manta, Tincuța Horonceanu Bernevic, Oana Savin…mulți și copii mulți, ochi și urechi. De altfel, poeta Rodica Dascălu a conchis atributele acestei seri deosebite, cu o lansare atipică, dar atât de potrivită stării induse de poezia Oanei Gheorghe:

“…dacă extind semnificația titlului la ceea ce s-a petrecut ieri, 18 mai 2019, la Galeriile Karo, pot afirma cu toată convingerea că am fost martorii unui adevărat dialog al artelor: muzica, poezia, pictura și-au dat mâna și ne-au îmbrățișat, purtându-ne într-o lume a bucuriei, a emoției… Totul s-a petrecut sub ochiul magic al naturii, o fereastră situată undeva deasupra noastră, prin care crengile cuprinse de tremur ale unui nuc bătrân ne priveau, dornice și ele să se cuibărească în sufletele noastre însuflețite de artă, de puterea ei de a ne transfigura…” ( recenzie pe Facebook, Rodica Dascălu)

Autografe, felicitări, mulțumiri și flori, multe flori, au rotunjit o zi de artă! Drum liric frumos, Oana Gheorghe!

consemnează Cristina Ștefan