LANSARE DE CARTE – PAUL LUCIAN LETZNER –

noiembrie 15, 2018 în Evenimente de administrator

Vă invităm la prima lansare de carte a Editurii (CON)TEXTE, “Înconjurul lumii în opinci (100.000 de kilometri pe jos)”, de Paul Lucian Letzner, o captivantă poveste de aproape 600 de pagini, scrisă într-un gen literar inedit: docufiction.
Prezintă: Grigore Codrescu, Daniel Nicolescu şi Liviu Chiscop.
Prefaţă: Liviu Chiscop. Redactori de carte: Aurelian Chiscop şi Paul Lucian Letzner. Consilier editorial: Daniel Nicolescu.

Evenimentul se va desfășura în Sala Mare a Consiliului Județean Bacău, sâmbătă, 17 noiembrie,  ora 11.

LANSARE DE CARTE – Paul Lucian Letzner

În sala mare a Consiliului Județean Bacău a avut loc lansarea romanului “ Înconjurul lumii în opinci“, autor Paul Lucian Letzner, la editura (CON)TEXTE,  editură care cu acest prilej lansează și revista CONTEXTE,  primul său număr.

Romanul prezentat amplu de Liviu Chiscop, deopotrivă jurnal de călătorie și roman de aventuri, are ca protagonist pe celebrul globe- trotter Dumitru Dan care a reușit performanța demnă de record mondial de a călători pe jos, în opinci, în jurul lumii, în secolul trecut. Au vorbit despre această apariție editorială- eveniment Daniel Nicolescu care a relatat și despre celelalte opt cărți publicate de autor până acum, Grigore Codrescu și au intervenit Cecilia Moldovan, Doru Ciucescu, prof. dr Ion Buzași. Discursuri pertinente au accentuat meritul volumului lansat în “a oferi  o lectură agreabilă și captivantă, cât mai ales una constructivă, prin sumedenia de informații, (…)de natură istorică, geografică, religioasă, economică, politică, culturală, cartea căpătând grație excesului de informație valoare documentară și devenind o veritabilă enciclopedie.“ – (Liviu Chiscop în prefață)

Cartea “Înconjurul lumii în opinci ( 100.000 de kilometri pe jos)“ a fost primită cu interes, autorul german fiind aplaudat atât pentru opera prezentată cât și pentru românismul dovedit cu prisosință prin tipărirea acestui roman în România, cu dedicație pentru celebrarea  Marii Uniri de la 1 decembrie 2018.

 

Consemnează Cristina Ștefan