LANSARE DE CARTE- ROXANA MEDVEȚKI/24 martie 2018

martie 9, 2018 în Evenimente de administrator

Sâmbătă, 24 martie, la ora 17 va avea loc, în cadrul Cenaclului USR “George Bacovia”,  Bacău:

LANSARE DE CARTE- ROXANA MEDVEȚKI

Romanul “Încotro?”, la Editura Cartex, 2018, este prefațat de criticul literar Petre Isachi și posfațat de prof. Angelica Rusu.

Evenimentul se va desfășura la sediul USR Bacău, SIF MOLDOVA, str. Pictor Aman, nr. 94C.

Vă așteptăm!

24 martie 2018

În cadrul ședinței Cenaclului „George Bacovia” al USR Filiala Bacău, s-a desfășurat lansarea de carte a scriitoarei Roxana Medvețki: Romanul „Încotro?” tipărit la Editura Cartex în 2018. Invitații recenzori: Petre Isachi, prefațatorul volumului, Cristina Ștefan, Cornel Galben, Gheorghe Ungureanu, Ionel Rusei și prof. Ana Chiscop, moderatoarea evenimentului, au vorbit pe îndelete despre cartea lansată, in laudatio, remarcând multe aspecte stilistice și tehnici narative ale autoarei.

Petre Isachi:” Încotro? mi se pare revelator pentru fenomenul de continuitate al literaturii autohtone, tocmai prin utopia filozofico-socială, natural-țărănească și istorico-națională, de sorginte sadoveniano-eminesciană. Cartea conservă, dincolo de eșecul fatal al vieții, valorile supreme, atemporale ale ființei. Paradoxal, sub retorica aparent tradițională și accesibilă, romanul poetico-istoric se adresează cititorului rafinat, cunoscător al subtilităților limbii române…”

Cristina Ștefan: „Succint spun doar un considerent desprins din lectura romanului: stilul acestui scris este unul autentic și este dat prin structurarea comparativă a narațiunii: nu este o simplă relatare a poveștilor și întâmplărilor copilăriei ci și o comparație ale reperelor valorice, prin  alternanța trecutului, a copilăriei, cu prezentul denaturat. Nu a murit doar “satul dintre vii” odată cu personajele sale, ci a murit și mitul satului nostru ca valoare…dacă veșnicia s-a născut la sat, azi a murit și ea, odată cu spiritul, moralitatea, tradiția învățate ancestral. Citiți acest roman! Nu-l veți lăsa din mână.”

Vicepreședintele Filialei USR Bacău, Dumitru Brăneanu a salutat prezența membrilor USR, a apreciat tema romanului, o temă de care avem nevoie în literatura de azi. Cuvântul autoarei a fost unul de mulțumire pentru susținere, către critici, invitați, prieteni.

Următoarea ședință, a spus Dumitru Brăneanu, va fi pe data de 14 aprilie la ora 17, când vom lansa iarăși o carte interesantă, scrisă de prof. Adriana Ambrosie: Călător pe Arca lui Noe, editura Rovimed Publishers, 2018.

Consemnează Cristina Ștefan