LANSARE DE CARTE STANOMIR PETROVICI

noiembrie 12, 2018 în Evenimente de administrator

Miercuri, 14 noiembrie 2018, la orele 17, vă invităm la sediul USR pentru lansare de carte, autor Stanomir Petrovici.

Imagini la eveniment:

Astă- seară lansarea celor trei volume ( Saga sărmanilor – proză, Culori din cânturi – poezie, Stropi de lumină – poezie) ale avocatului scriitor Stanomir Petrovici au fost susținute elogios de membrii Filialei USR Bacău, întâlnire moderată de președintele de filială Dumitru Brăneanu. Au vorbit despre creația autorului atât despre poezie cât și despre proză, Grigore Codrescu, Petre Isachi, Mara Paraschiv, Theodor Calcan, Cristina Ștefan, Cecilia Moldovan.

Petre Isachi – prefațatorul volumului Saga Sărmanilor-: Saga sărmanilor pare mai curând o descriere inexactă a unei conștiințe în mișcare, conștiința intelectualului furat și frustrat de istorie. Dar și învins de sine însuși. (…) Meritul incontestabil al acestei cărți de un ecletism narativ seducător – ecletismul vieții și al unei istorii imprevizibile și tragice – este că păstrează “lanțul istoriei” și face imposibilă întreruperea memoriei…

Grigore Codrescu – prefațatorul volumului Stropi de lumină: adevărul este că disponibilitățile creative ale lui Stanomir Petrovici au fost puse doar parțial în valoare în aceste poeme, din moment ce în câteva se răsfață într-o coexistență plăcută, modalitatea descriptivă cu cea narativă, dar și cu cea aforistică și confesivă.

Cristina Ștefan: am citit Saga sărmanilor ca pe o amplă proză memorialistică literaturizată, nu un roman, căci sunt sute de personaje, multe domenii atinse, istorie, social, familial, erotic. Am remarcat și valoarea de document istoric a lucrării, prin redarea realității coabitării națiilor diferite, de culturi diverse: români, sârbi, evrei, țigani într-un spațiu al confluențelor etnice, Banatul istoric. Bine realizată grafic și tipografic de Rovimed, felicitări familiei Medvețki pentru editare.

consemnează Cristina Ștefan