LANSARE DE CARTE – VARUJAN VOSGANIAN – Centrul de Cultură „George Apostu”

octombrie 31, 2018 în Evenimente de administrator

INVITAȚIE 
Vineri, 2 noiembrie 2018, începând cu ora 18.00, Centrul de Cultură „George Apostu”, în parteneriat cu Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România și cu Filiala Bacău a Uniunii Armenilor din România, organizează o lansare de carte care îl va avea ca invitat special pe cunoscutul scriitor Varujan Vosganian
Cu această ocazie, va fi lansat volumul Statuia comandorului (ediția a II-a, POLIROM, 2018).
Cartea va fi prezentată de criticii Vasile Spiridon și Adrian Jicu, iar moderatorul evenimentului va fi actorul Gheorghe Popa. Partea muzicală va fi asigurată de Maria Săilă, Darius Zorilă și Mihnea Berilă, de la Colegiul Național de Artă „George Apostu”. Ei vor susține un recital de pian, sub coordonarea doamnei profesoare Cornelia Zurita Villafranca.

COMUNICAT DE PRESĂ

LANSARE DE CARTE

VARUJAN VOSGANIAN – STATUIA COMANDORULUI

image description

Vineri, 2 noiembrie 2018, începând cu ora 18.00, Centrul de Cultură „George Apostu”, în parteneriat cu Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România și cu Filiala Bacău a Uniunii Armenilor din România, organizează o lansare de carte care îl va avea ca invitat special pe cunoscutul scriitor Varujan Vosganian. Prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, Varujan Vosganian este autor de poezie (Șamanul albastru – 1994, Ochiul cel alb al reginei – 2001, Iisus cu o mie de brațe – 2005 și Cartea poemelor mele nescrise – 2015) și proză (Statuia comandorului – 1994, Cartea șoaptelor – 2009, Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri – 2013, Copiii războiului – 2013). Romanele sale au obținut numeroase premii naționale și internaționale, fiind traduse în peste 20 de limbi. Cartea șoaptelor  a fost desemnată, în anul 2015, cartea-simbol Worldwide Reading pentru condamnarea genocidului.

Imagini de la eveniment:

Discursul de sinceritate al lui Varujan Vosganian, a impresionat publicul…În câteva minute, scriitorul a reușit să armonizeze trecut, prezent și viitor, să dea “SENS de viață deplină prin cultură celor după care rămâne ceva scris”…Felicitări, George Apostu Ccga! Întâlnirile acestea reale, cu personalități ale culturii, atmosfera de înaltă ținută artistică, ne identifică demni și armonici europeni. Vă mulțumim!

foto Cristina Ștefan