LANSARE VOLUM EMIL PRATO ȘI VERNISAJ

ianuarie 10, 2019 în Evenimente de administrator

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ BACĂU “C. Sturdza” vă invită la o lansare de carte: Albumul EMIL PRATO ȘI LA VERNISAJUL EXPOZIȚIEI TESCANII LUI PRATO, vineri, 11 ianuarie 2019, în Sala Multimedia.

La apariția lor în Bacău, fotografii trebuie să fi fost priviți ca niște magicieni capabili să imortalizeze chipuri și locuri. Prezența lor stârnea curiozitate și poate chiar o anume teamă. Treptat, băcăuanii vor deprinde gustul fotografiei, atelierele și meșterii înmulțindu-se în urbea de pe Bistrița. Celebru la începutul veacului al XX-lea este Atelierul Artistic de Fotografie „Adele”, unde Emil Prato și ucenicii săi realizau „măriri până la mărime naturale, aquarel și pastell, fotografie noiturne la lumina artificiale”, „clișurile fiind reservate”.
Despre această lume și despre începuturile artei fotografice în Bacău va fi vorba într-un eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, care a finanțat tipărirea acestei cărți-album, realizată de doi iubitori ai memoriei locului: colecționarul Mihai Ceucă și etnograful Iulian Bucur.