Poezia Doamnelor – 15 martie 2024

martie 16, 2024 în Cenaclu de administrator

Seară plăcută cu Poezia doamnelor la Cenaclul “George Bacovia” al Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România. Mulțumim pentru poezie, Mioara Băluță, Carmen Stefania Matei, Silvia Miler, Tinca Pavel , Paraschiv Mara, Rodica Dascalu. Mulțumim pentru comentarii, păreri, sfaturi, colegilor din Filiala, Viorel Savin, Oana Savin, Doru Ciucescu, Dan Perşa, Violeta Savu și mulțumim pentru participare tuturor. Filmul regizat și scris de Cecilia Moldovan a făcut o bună impresie dată fiind documentarea istorică și transpunerea romanțată a faptelor. Să ne reîntâlnim cu bine! Mulțumim Bibliotecii Județene Bacău pentru găzduire. Primăvară frumoasă și La mulți ani, doamnelor! 15 martie 2024 Cristina Ștefan

Mioara Băluță, Rodica Dascălu, Carmen Ștefania Matei, Cristina Ștefan
Rodica Dascălu/ Doru Ciucescu

Considerente de la cenaclu:

Ne-am bucurat să ni se alăture Președintele fondator al Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor, VIOREL SAVIN.

Viorel Savin: Am citit textele trimise spre lectură ( Mioara Băluță și Carmen Ștefania Matei) și pot spune că m-au încântat. Poezia Mioarei Băluță este una de forță, în stil autentic liric. merită a fi promovată mai mult iar Mioara Băluță cum de nu este membră a Uniunii Scriitorilor încă?

Viorel Savin

Cristina Ștefan: Mulțumim pentru participare. Președintele nostru, dl Dumitru Brăneanu se află la București la Consiliul Național al Uniunii Scriitorilor. Sperăm să vină cu vești bune de la centru.

-Poezia lui Carmen Ștefania Matei, una tinerească și șăgalnică merită un volum, ea este membră cu state vechi în cenaclul nostru, de pe când era Cenaclul Octavian Voicu.

Violeta Savu: -șăgalnică și cu o anume inocență care nu este ușor de scris, poate că ar fi minunat să scrie poezie pentru copii și la dialogurile auzite, ar fi nimerit să încerce și dramaturgia.

Carmen Ștefania Matei

Rodica Dascalu citind la Cenaclul “George Bacovia”, ne-a adus gânduri așezate temeinic pe experienta de viață și către Dumnezeu. O voce timidă ca timbru, dar puternică în a simți liric și a transmite. Mulțumim, Rodica. La mulți ani!

Pe Facebook, Rodica Dascălu a scris:

Primii muguri se aprind pe ramul pomului vieții ~Se anunță o după-amiază de vineri interesantă. Vremea nu pare prea prietenoasă, dar gândul că mă voi întâlni cu prietenii scriitori din Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din Bacău, la Cenaclul ,,George Bacovia”, îmi dă energie. Nici nu știu când am străbătut cei aproape trei kilometri în pas alert pentru a ajunge în Parcul Cancicov. Locul unde mă întâlnesc, mai întâi, cu poeta Mioara Băluță. Să mai schimbăm câteva cuvinte înainte de începerea evenimentului. Să luăm pulsul naturii acum în pragul noului anotimp. Mergem agale pe aleile parcului. Ne liniștim văzând coroana verde crud a mălinului, copacul nostru preferat, apoi câțiva muguri aprinși pe crengile merilor ornamentali, gazonul verde. Primăvara își vede de drumul ei firesc. Inspirăm aerul rece, parcă prea rece pentru această zi primăvăratică. La intrarea în incinta Bibliotecii, scriitoarea Cristina Ștefan și domnul Simion Ștefan ne întâmpină cu lalele galbene, mărțișoare și ciocolată. Ne fac fotografii. Le mulțumim pentru toate aceste daruri de suflet. Pentru organizarea și coordonarea, cu dăruire și generozitate, a acestui moment artistic de poezie și film. Protagoniștii serii au fost poeții și scriitorii Mioara Băluță, Carmen Ștefania Matei, Silvia Gabriela Miler și Cecilia Moldovan. Au mai citit din creația lor: Mara Paraschiv, membră a Uniunii Scriitorilor, Tamaș Tinca și Rodica Dascălu. Mulțumiri pentru tot frumosul dăruit! Felicitări tuturor! Primăvară cu bucurii!

Despre filmul Regina Maria – ultimul exil al Ceciliei Moldovan, făcut în regie proprie, au fost impresii bune atât ca interpretarea rolurilor actorilor protagoniști: Mihaela Murafa, Darius Mihăilă, Dumitru Rusu, Eliza Noemi Judeu, dar și ca alegere a momentelor și evenimentelor istorice relevate. Minunată interpretarea Elizei Noemi Judeu în rolul Marucăi, îndrăgostită de Enescu! Foarte bine relevat rolul important în marile decizii internaționale despre România al Reginei Maria! Minunate costumele! Filmul este ca o completare a filmului biografic al Reginei Maria. – au fost câteva impresii auzite la final.

Cecilia Moldovan

Vă mulțumim tuturor pentru participare și dorim doamnelor scriitoare sănătate, scris frumos inspirat și La mulți ani!

Cristina Ștefan, 16 martie 2024