Proză și artă grafică la Odobești

decembrie 16, 2018 în Evenimente de administrator

Transmite scriitorul GHEORGHE ANDREI NEAGU:

COMUNICAT DE PRESĂ

Primăria și Casa de Cultură din Odobești vă invită luni, 17 decembrie 2018, la un dublu eveniment cultural, dedicat prozei și artei grafice.

Momentul cultural odobeștean se va deschide la ora 12, în Foyerul instituției, cu vernisajul Salonului de Grafică Satirică MILCOVERITAS. Curatorul expoziției este graficianul CONSTANTIN PAVEL, care de patru decenii este animatorul graficii satirice din Vrancea și unul dintre cei mai apreciați graficieni români, fiind premiat la cele mai importante concursuri internaționale.

Partea a doua a dipticului cultural odobeștean este rezervată întâlnirii cu scriitorul GHEORGHE ANDREI NEAGU și va avea loc imediat după încheierea vernisajului, în sala de lectură „Dumitru Pricop”. Prezent în mai multe rânduri în mijlocul iubitorilor de lectură din Orașul Viilor Domnești, de această dată autorul va lansa în premieră volumul „Așezământul” (Iași, 2018). Gheorghe Andrei Neagu participă la emulația culturală vrânceană de peste trei decenii, fiind printre fondatorii celor mai cunoscute reviste culturale și jurnale apărute după 1989 în spațiul miorițic.

Mai multe despre opera și cariera graficianului Constantin Pavel și a scriitorului Gheorghe Andrei Neagu veți putea afla doar la Odobești, participând la evenimentul pe care instituția noastră l-a gândit și l-a pregătit pentru a încheia agenda culturală odobeșteană, în ajunul spectacolului de Crăciun din 20 decembrie.

Cele două momente culturale se vor desfășura în clădirea Bibliotecii Publice – „Casa dr. Georgescu”, din strada Libertății, nr. 124, lângă Grădina Publică, vis-à-vis de Primăria Odobești.

Vă așteptăm cu drag!