REVELIONUL SCRIITORILOR-2017

decembrie 28, 2017 în Evenimente de administrator

REVELIONUL SCRIITORILOR-2017

Întâlnirea scriitorilor la sfârșit de an a avut loc ieri, la Restaurantul Parcul Trandafirilor, Bacău. Într-o atmosferă plăcută, organizatorii acestui eveniment anual, Dumitru Brăneanu și Ioan Prăjișteanu  au fost gazde impecabile, primindu-și oaspeții  într-un decor elegant, cu muzică și mese aranjate de sărbătoare. Au sosit nu numai membri ai Filialei USR Bacău între care președintele Filialei, Calistrat Costin, Petru Scutelnicu, Dan Perșa, Nicolae Mihai, Tincuța Horonceanu Bernevic, Theodor George Calcan, Doru Ciucescu, Mara Paraschiv, ci și scriitori din alte localități care aparțin Bacăului ca filială USR.  De la Iași au venit Emanuela Cristina Dascălu și Vasile Larco, din Vrancea, vestitul organizator al Festivalului Vrâncean, Ioan Culiță Ușurelu,  de la Piatra Neamț, familia Geta și Victor Stan, Dan Sandu din Berzunți. Li s-au alăturat mulți scriitori băcăuani, Eugen Verman, Alexandru Dumitru, Gheorghe Ungureanu, Titi Roznovanu, Adrian Lungu, Ion Timaru,  membrii  Serilor Literare și ai Cenaclului Lira21, Ramona Roman, Rodica Dascălu, Mioara Băluță și Atena Ivanovici. Dintre membrii noi, primiți anul acesta în USR, au sosit la revelion Liviu Chiscop și Mihai Hanganu din Piatra Neamț.

 

Însoțiți de soți, soții, rude, prieteni, scriitorii au petrecut câteva ore plăcute, cu muzică, dans,  gânduri de an trecut și dorințe pentru anul viitor, cu glume, chiar și un număr tradițional al ursarilor, o masă îmbelșugată și voie bună.

Pe tot parcursul întâlnirii, scriitorul Dumitru Brăneanu a invitat la microfon invitații, pentru un speach personalizat, urări, epigrame, momente vesele care au colorat atmosfera în spiritul „unui sfârșit de an activ pentru Bacăul literar, cu multe lansări de carte făcute chiar în cadrul Cenaclului George Bacovia, sau în alte locații, cu premii multe, cu noi primiri în filiala noastră”- spunea D. Brăneanu.

Nu au fost uitați nici scriitorii plecați prea devreme dintre noi: Solomon Marcus, Radu Cârneci, Ioan Cozmei, Sergiu Adam, Ion Lupu, Iosif Vasile, Constantin Romanescu, păstrându-se un moment de reculegere în amintirea lor.

Calistrat Costin, președintele Filialei Bacău a USR  a vorbit despre realizările anului care se încheie, cu proiecte literare interesante: Anul Ovidiu- manager Viorel Savin, Dintre sute de catarge- Manager Cristina Ștefan, Alecsandriada- manager Dumitru Brăneanu, Avangarda- manager Victor Munteanu, Serile literare cu premii Cartea anului, manager Cristina Ștefan, întâlnirile duplex la Buzău cu Valeria Manta și Nicolai Tăicuțu, la Roman, la Piatra Neamț, nenumărate lansări de carte și întâlniri cu autori din alte țări…și multe alte evenimente care au făcut din Bacăul literar un oraș  activ, de bună calitate literară și culturală, cu participarea și îndrumarea Filialei USR Bacău.

Dorim scriitorilor români Un Nou An 2018 cu realizări literare, sănătate și împliniri sufletești, scris inspirat și bucuria vieții de zi cu zi. Anul care vine să poarte însemnele fericirii, ale belșugului și rodniciei spirituale, ale creativității de bun augur și  satisfacției muncii dumneavoastră prin recunoaștere și lectură!  La mulți cititori! LA MULȚI ANI!

 

Cristina Ștefan, 28 dec. 2017