Zilele Bibliotecii – 125 de ani de bibliotecă publică în Bacău

iunie 25, 2018 în Evenimente de administrator

Invitație la jubileu:
La 27 iunie 1893, societatea „Cultura” înființa, în clădirea Primăriei Bacău, prima bibliotecă publică. Printr-un apel semnat de primarul G. Sturza, cetățenii erau invitați să asiste la inaugurarea acestei biblioteci, care avea să poarte numele principalului donator, Costache Sturza .
Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” este astăzi cea mai veche instituție de cultură din Bacău. E o tradiție care ne onorează și care ne obligă, motiv pentru care în luna iunie vom organiza câteva evenimente menite să sublinieze eforturile înaintașilor, care au înțeles, încă de acum 125 de ani, importanța cărții și a culturii.
Vă invităm, așadar, în zilele de 27 și 28 iunie 2018, să sărbătorim, împreună, cei 125 de ani de bibliotecă publică, prin comunicări științifice, conferințe, lansări de carte, concerte și alte evenimente-surprize, pregătite de actuala echipă a bibliotecii pentru comunitatea băcăuană. ( sursa Facebook)
https://www.desteptarea.ro/biblioteca-va-ramane-mereu-slujba-cetatii/- Ziarul Deșteptarea/ 25 iunie 2018
Programul comunicărilor:

CONSTANTIN CĂLIN – LECTURA, O PROVOCARE PERMANENTĂ

Reputat istoric și critic literar, Constantin Călin este unul dintre oamenii care au făcut enorm pentru Bacău, atât prin cercetarea acribioasă a vieții și operei lui George Bacovia (despre care a publicat câteva volume consistente), cât și prin tot ceea ce a scris de-a lungul deceniilor, în presa locală și națională. Profesor respectat, Constantin Călin întruchipează imaginea intelectualului veritabil, fiind unul dintre cititorii fideli ai bibliotecii.
Peste exact o săptămână, la ora 11.00, Domnia Sa va deschide evenimentele dedicate împlinirii a 125 de ani de bibliotecă publică în Bacău, cu o conferință intitulată „Lectura, o permanentă provocare.”
Vă așteptăm cu drag!(www.bjbacau.ro)

ANA BLANDIANA

Ana Blandiana

GALA BIBLIOTECII: ANA BLANDIANA

Publicată de Biblioteca Județeană „C. Sturdza” Bacău pe Vineri, 8 Iunie 2018

Eveniment sărbătoresc la care așteptăm scriitorii Bacăului și prieteni.