4 oct. 2017- LANSARE DE CARTE-RODICA DASCĂLU

octombrie 4, 2017 în Cenaclu de administrator

Astă-seară, o întâlnire a scriitorilor Cenaclului “George Bacovia” a reunit mai multe personalități literare la evenimentul lansarii volumului “Infinita iertare”. Cartea lansată este un jurnal scris de Rodica Dascălu și tipărit la Editura Ateneul Scriitorilor, 2017, editor și copertă Mioara Băluță, lector Cristina Ștefan.  Cu sala plină, a prezidat întrunirea Calistrat Costin, președintele Filialei USR Bacău.

Criticii literari Cornel Simion Galben și Daniel Nicolescu au recenzat volumul prezentat, au avut expuneri ample atât despre stilistica folosită de autoare cât și despre mesajul puternic al jurnalului. Recenziile au fost primite cu interes, această carte fiind o continuare a primului volum al autoarei, poezie, sub titlul “Dansul Vieții”, la ARTBOOK, 2016. Recenziile, elogiate de participanți, vor fi publicate în revistele de profil, dovedind profesionalism și interes al criticilor, erudiție și talent în interpretare literară.

Au vorbit despre volumul prezentat  George Calcan, Cristina Ștefan, Mara Paraschiv, subliniind originalitatea și autenticitatea scrisului autoarei Rodica Dascălu. Criticul Grigore Codrescu a citit recenzia prof. Mariana Codrescu Velisar, publicată recent în revista Mărturii culturale din Satu Mare. ( dir. Aurel Pop)

Cristina Ștefan: “nu vreau să plecați triști de aici, ci vreau să citiți aceste două cărți ca pe lecții de iubire a vieții așa cum vine ea la fiecare. De la Rodica Dascălu avem toți de învățat.”

“Am continuat să-mi schimb felul de a gândi şi, treptat, în relaţiile cu cei din jurul meu am început să mă concentrez pe frumuseţea calităţilor sufleteşti şi a bucuriei lor de a fi.” RD- Jurnal

“Și nu e o resemnare, ci dimpotrivă, este o luptă care folosește arme interioare nouă, necunoscute până nu dăm cu capul de grindă: acceptul, înțelegerea, armonia cu tine și cu Dumnezeu, credința și mai ales, gândirea bună. O gândire frumoasă, chiar atunci când răul te cuprinde în chingi, poate divulga binele acestui univers în care suntem părți viețuitoare.

Minunat acest dar al Rodicăi Dascălu. Este o carte a Iubirii învățate prin iertare. O carte care vindecă!”( C. Ștefan)

Rodica Dascălu, emoționată, a vorbit despre începuturile și întâmplările cărților scrise, a mulțumit colaboratorilor, editorilor, celor din grupul Seri Literare, prietenilor și nu în ultimul rând familiei, care i-a fost mereu sprijin. Gânduri de viitor? Partea a doua a jurnalului și încă un volum de versuri.

Calistrat Costin a avut aprecieri la volumul Infinita Iertare, dar și la cel de poezie, citând, la final, o poezie din Dansul vieții.

Eclipsa

înaintezi pe puntea fragilă a vieții

ai parte de lumină

există și zile cu eclipsă

aparent luna întunecă soarele

tristețea

umbrește puțina bucurie a inimii

stinge lumina în univers în oameni

doar inelul de foc fosforescent

trimite-un mesaj

speranța rămâne

soarele va renaște din el însuși

la fel de strălucitor…

Au urmat autografe, flori, fotografii. O seară   memorabilă, de lecție literară și sufletească, de terapie a scrisului, consemnată de Cristina Ștefan