5 iulie 2017- Cenaclul “George Bacovia” al Filialei USR Bacău- Scriitori buzoieni

iulie 5, 2017 în Cenaclu de administrator

Cenaclul “George Bacovia” al Filialei USR Bacău- Scriitori buzoieni 

 

Vizita scriitorilor buzoieni la Filiala USR de care aparțin a convocat mulți autori de literatură băcăuani, protagoniștii întâlnirii fiind scriitoarea Gina Zaharia și colegul nostru,  Nicolai Tăicuțu.  Valeria Manta Tăicuțu și Calistrat Costin au prezidat întrunirea.

Gina Zaharia a lecturat pentru prima dată în cadrul cenaclului nostru o selecție din poeziile sale noi și a fost prezentată de scriitorii buzoieni Lucian Mănăilescu și Laurențiu Belizan care a specificat că poeta este la al 12 volum publicat, are o intensă activitate în cadrul Cenaclului Anteportas și este redactor-șef la revista cenaclului. Despre versurile sale, Lucian Mănăilescu a făcut încadrări stilistice și a avut și unele recomandări.

Au mai expus considerentele lor Cristina Ștefan ( cred că Gina are un stil gata format, autentic și manevrează metafora cu talent), Mioara Băluță ( o felicit pe poetă , îi cunosc de mult timp poezia și o apreciez pentru autenticitate), Mara Paraschiv și președintele Calistrat Costin.

Noul volum de versuri lansat astă-seară de Nicolai Tăicuțu a fost expus pe îndelete de Lucian Mănăilescu, un real studiu al poeziei autorului în evoluție și schimbările survenite odată cu această nouă carte, sub titlul “și cum vă spuneam”. La fel, colegul buzoian Stan Brebenel a accentuat aspecte din stilistica lui Nicolai Tăicuțu dar și criticii băcăuani, respectiv Grigore Codrescu și Viorel Savin au avut intervenții interesante și comentarii.

Am remarcat prezența în sală a profesorului Marius Manta, criticul Liviu Chiscop, directorul revistei Plumb,  Ioan Prăjișteanu, scriitorii Nicolae Mihai,  Sorin Coadă, Valentina Becart, Rodica Dascălu, Constantin Jurebie, Adrian Lungu, Gheorghe Ungureanu…

O seară frumoasă, desfășurată sub semnul colegialității literare, atât ca recomandări dar și ca aprecieri, cenaclier vorbind, o seară a schimbului de păreri, de cărți, de autografe.

 

 

Consemnează Cristina Ștefan