7 aprilie 2017- Biblioteca Județeană „C. Sturdza”- Liviu Chiscop

aprilie 7, 2017 în Evenimente de administrator

 

7 aprilie 2017- Biblioteca Județeană „C. Sturdza”- Liviu

La Biblioteca Județeană „C. Sturdza” Bacău a avut loc  vineri, 7 aprilie 2017, ora 11.00,  o nouă manifestare în cadrul proiectului GENIUS LOCI, lansarea volumelor „Pe creasta noului val”, critică de întâmpinare și “Laba de leu. Eseuri de critică și istorie literară, 2015- 2016”, semnate de profesorul băcăuan Liviu Chiscop.

 Cele două volume au fost susținute  prin ample expuneri de profesorii Adrian Jicu și Constantin Călin, în cuvântul lor amintind crâmpeie de istorie culturală a Bacăului din secolul trecut, menționând, in laudatio, meritele lui Liviu Chiscop la această parte a literaturii, critica și istoria literară, care azi a devenit rară, pierzându-și din interes de lectură.

Despre a doua carte lansată, “Laba de leu. Eseuri de critică și istorie literară, 2015- 2016”, Adrian Jicu care este și prefațator volumului, afirma:

“Eseurile semnate de Liviu Chiscop dezvăluie o critică de tip didactic, cantonată asupra unor aspecte discutate/disputate, pe care se străduiește să le rezolve prin trimitere la document. E un exercițiu necesar pe care îl face cu răbdare de istoric literar obișnuit să scormonească”…

Judecând după cuvântările celor doi profesori susținători colegului de breaslă, Liviu Chiscop, dar și după prezența în sală a multor scriitori băcăuani, elevi, profesori, oameni de presă, cărțile prezentate au deschis interesul cititorilor deja. Au participat scriitorii Viorel Savin, Petre Isachi, Traian Valeriu, Daniel Nicolescu, Cecilia Moldovan, Eugen Verman, dar și personalități din alte domenii.

Consemnează Cristina Ștefan