7 februarie 2018- Cenaclul “George Bacovia”

februarie 9, 2018 în Cenaclu de administrator

Pe 7 februarie 2017, la ora 17, a avut loc cenaclul “George Bacovia” al Filialei USR din Bacău. Programul a cuprins două lansări de carte: volumul “Acvamarin”, versuri, autor Rodica Soreanu din Focșani și volumul  “Condori, lame și… cornutele bisericii și politicii din Peru” (Rovimed, Bacău, 2018, proză), autor Doru Ciucescu.  

Cartea “Acvamarin” a fost bine primită de membrii cenaclului, fiind un album cu o grafică reprezentând coperți de cărți realizate artistic. Despre volumul lansat, profesorul Petre Isachi a afirmat că este interesant prin sincretismul artelor, crochiuri și pictură.

În cadrul celei de a doua lansări de carte au luat cuvântul Grigore Codrescu și Petre Isachi, critici literari, Carol Schnackovszky, rectorul Universității “Vasile Alecsandri”, din Bacău, Dumitru Brăneanu, scriitor, Teodor Calcan, scriitor, și Calistrat Costin, președintele Filialei din Bacău a Uniunii Scriitorilor. În cuvântul său, Doru Ciucescu a evidențiat faptul că “prin această lansare de carte a devenit scriitorul-călător în cinci continente”. De asemenea, printre alte aspecte ale scrierii sale, s-a confesat că “dacă în perioada de profesor universitar a avut deviza «Instruiește!», ca scriitor, urmează deviza “Instruiește și delectează!”.

 

Au transmis: Doru Ciucescu, Petre Isachi și Viorel Savin