BOSTAN MIRCEA

Mircea-Bostan

 

– data naşterii: 15 februarie 1955, în Bacău

-localitate: Roman, Neamţ

– anul primirii în USR: 2009

– publicaţii:

Sabia cu lunetă(2000); Dimineaţa adormiţilor; Alb umed; Chirurgia cuvintelor; Cu Dumnezeu înainte şi dracu-n cârcă;  Antologia de autor Hamlet la psihiatru, Proprietarul de fericire.

– activitate, distincţii, premii:

Băcăuanul…romașcan Mircea Bostan  scrie dezinvolt  poezie, eseu, articole de istorie, ”beneficiind” de o biografie și de un itinerariu spiritual demn de invidiat, (ofiţer, funcţionar public, psiholog, publicist, poet).

 

”…stăpânește meșteșugul poetic pe care îl pune în slujba harului cu care a fost înzestrat pentru a da naștere poeziei adevărate, moderne în adevăratul sens al cuvântului, lipsite de exhibițiile postmoderiste..”

(Constantin Tomșa)

 

”..în recuzita sa poematică am dat de rostiri memorabile, esențiale, de literat elaborat, cultivat, inspirat în  autoscopii de extremă finețe…”

(Calistrat Costin)

 

”Mircea Bostan își este propriul cronicar. Sensibilitatea lui poetică e sincronă cu insensibilitatea acestui început de veac”, ….”pune la încercare adesea cu grație limbajul poetic inventând verbe riscante, rezolvate nu odată ingenios”.

(Lucian Strochi)

 

”Aici s-a desfăşurat o  intervenţie chirurgicală poetică, cu funcţie de diagnosticare şi nu de refacere a metabolismului contemporan, în urma căreia organismul bolnav nu a mai fost dus la reanimare, ci s-a aşezat pe un raft la vedere, deasupra căruia e prins un indicator de muzeu: „Anomalii”.”- Gheorghe A.M. Ciobanu