”Caietele eminescienilor sătmăreni” – 3 martie 2017

martie 4, 2017 în Evenimente de administrator

”Caietele eminescienilor sătmăreni”

În seria ”Caietele eminescienilor sătmăreni” a fost lansată cea de-a zecea carte scrisă de profesorul dr. Ovidiu T. Pop și istoricul dr. Aurel Pop, ”Gheorghe Cosma (1931-2016)” carte apărută la Editura Citadela din Satu Mare. În sala amfiteatru a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” au fost prezenți vineri, 3 martie cu această ocazie numeroși foști elevi ai liceului, cadre didactice, oameni de cultură.

Dr. Aurel Pop a spus că el crede că tot ce a început și făcut profesorul Gheorghe Cosma la această școală trebuie continuat. ”Avem datoria să ne promovăm valorile, chiar și în condițiile globalizării din zilele noastre. Pentru centenarul liceului ar fi bine să se organizeze un muzeu al colegiului”, a mai spus editorul. Din partea editurii pe care o conduce directorul dr. Aurel Pop a înmânat dr. Ovidiu T. Pop, care în zilele acestea împlinește vârsta de 60 de ani, o Diplomă de excelență.

Editorul cărții, dr. Aurel Pop a spus că tot ce a reușit să facă în calitate de editor al caietelor eminescienilor se datorează colectivului acestui colegiu național. El a adus mulțumiri tuturor acelora care au fost alături de autori și editor pentru a duce la bun sfârșit acest demers. În anul 2019 se va sărbători centenarul liceului, iar pentru a marca așa cum se cuvine acest eveniment se dorește editarea unei noi monografii a colegiului național. Este lăudabil că această școală a reuși în câțiva ani să editeze 10 numere din caietele eminescienilor.

sursa: facebook și actualitatea sătmăreană