CENACLUL „GEORGE BACOVIA” Filiala USR Bacău – 27 febr. 2020

februarie 24, 2020 în Evenimente de administrator

DIN PROGRAM: Lansare de carte Alexandru Nelu Huidici – „Anotimpuri în derivă”, editura (Con)texte, vor susține noul volum Liviu Chiscop și George Calcan, cărți noi prezentate de Cristina Ștefan, lectură de poezie, Sergiu Eremenco. 

Poezii în „Anotimpuri în derivă” – Alexandru Nelu Huidici, editura (Con)texte aparținând scriitorului Liviu Chiscop

Cristina Ștefan va prezenta ultimele două apariții la Editura Art Book: poezii de Mircea Constantin Jurebie – Tribulații și cartea Any Tudoran, „M-ai ucis de o mie de ori”. Volumul „Orașul”de Cristina Ștefan a fost reeditat cu o prefață de Dan Perșa și o postfață de Atena Ivanovici, la Ateneul Scriitorilor, Bacău.

SERGIU EREMENCO este un tânăr scriitor din Chișinău, student la Univ Vasile Alecsandri, Bacău, care se află la primul său volum de poezie. Recent și-a lansat cartea la Universitate, fiind susținut de prof Ioan Dănilă. volumul se numește „Orizontul în lanțuri” la Editura Hermannvet.

În cadrul întâlnirii: 

27 febr, 2020 – Poeziile din „Anotimpuri în derivă” – Alexandru Nelu Huidici, editura (Con)texte aparținând scriitorului Liviu Chiscop, au fost prezentate în cadrul Cenaclului „George Bacovia” de către Liviu Chiscop cu o recenzie amplă referitoare la stilul practicat de poet, cu exemplificări de versuri relevante, subliniind diversitatea abordării lirice a medicului veterinar care și-a lansat acest volum. Prefațatorul cărții, George Calcan a susținut, de asemenea, un discurs laudativ iar colegii de cenaclu au citit din volum câteva poezii reprezentative. Volumul conținând și proză, autorul a fost colegial sfătuit să facă volumul pe un singur gen literar pentru a putea să releveze mai bine un gen sau altul, dar poezia pare a-i fi mai bine glisată pe personalitatea sa literară. Și celelalte obiective din programul ședinței s-au desfășurat în conformitate, în binecunoscuta atmosferă de colegialitate, deși cu un număr mic de membri ai cenaclului prezenți, ceea ce l-a nemulțumit pe președintele filialei Dumitru Brăneanu. Prezența tânărului Sergiu Eremenco a destins atmosfera cu o poezie ritmată, scrisă în repere moderne, tinerești. Profesorul Ioan Dănilă a spus că și pentru domnia sa a fost o surpriză faptul că Sergiu scrie poezie, întrucât nu a știut asta, deși i-a fost student timp de trei ani la Univ. Vasile Alecsandri din Bacău. 

Felicitări autorilor Alexandru Nelu Huidici, Mircea Constantin Jurebie și Sergiu Eremenco! Succes cărților lansate!