PROVOCĂRI COLOCVIALE – VARUJAN VOSGANIAN – INVITAȚIE

februarie 21, 2020 în Evenimente de administrator

VARUJAN VOSGANIAN: Inaugurăm programul de lansări pentru volumul de poezii „Ei spun că mă cheamă Varujan”. Iată invitația pentru vineri, 21 februarie, ora 17,00, la minunatul Centru de Cultură „George Apostu” din Bacău.

Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău;
Provocări colocviale: “DESPRE UITARE, RĂZBUNARE, IERTARE”, cu poetul, eseistul, romancierul VARUJAN VOSGANIAN
21 februarie 2020, ora 17,00
Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău continuă seria „Provocărilor colocviale” cu o nouă întâlnire esențială, obligatorie, de nerefuzat. Pretextul reîntâlnirii cu publicul băcăuan iubitor de cultură autentică este dat de o temă ce ilustrează, în puține cuvinte, întreaga istorie a umanității, deci, o temă în care fiecare dintre noi se poate regăsi – „Despre uitare, răzbunare, iertare”.
A răspuns pozitiv acestei provocări tematice unul dintre cei mai rafinați intelectuali ai României contemporane, un veritabil om de cultură ce impresionează prin eleganța exprimării și prin ușurința cu care abordează diferitele specii literare – poetul, eseistul, romancierul Varujan Vosganian. Un scriitor de o rară profunzime sufletească, despre care am putea bănui că acceptă să facă parte din viața politică doar pentru faptul că aceasta îi oferă infinite motive de a reveni la actul creației.
Tot în spațiul acestor „Provocări colocviale” va avea loc și programul „Spectacolul cărții”, care va cuprinde prezentarea celui mai recent volum de poezii ce poartă semnătura domnului Varujan Vosganian – „Ei spun că mă cheamă Varujan” (București, Editura ART, 2019) – de către prof. dr. Gheorghe Iorga, dar și incitante momente din domeniul artelor spectacolului susținute de Gheorghe Geo Popa și Liviu Mera (violoncel).
Derulat în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România – Sucursala Bacău, evenimentul va avea loc pe data de 21 februarie a.c. în Sala de Marmură (Pavilion Central) a Centrului de Cultură „George Apostu” (începând cu ora 17,00).
Programul cultural pentru anul 2020 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Artă, Cultură, Tradiție – Călătorii spre eternitate”.
De la eveniment:
O seară completă: Conferința “DESPRE UITARE, RĂZBUNARE, IERTARE”, cu poetul, eseistul, romancierul VARUJAN VOSGANIAN, spectacol de recitare cu Geo POPA, laudatio la cartea lansată, „Ei spun că mă cheamă Varujan”- prof dr Gheorghe IORGA, muzică, Liviu MERA, întrebări și răspunsuri despre poezie, istorie, politică…Minunat și un tonus bun al sălii cu un numeros public. Felicitări, tuturor! 

Au participat numeroși scriitori din Filiala Bacău a USR, prezențe active la evenimentele dedicate culturii, literaturii, artei: Dumitru Brăneanu, Cristina Ștefan, Grigore Codrescu, Cecilia Moldovan, George Calcan, Doru Ciucescu, Ioan Prăjișteanu- director Revista Plumb, Liviu Chiscop, scriitori afiliați, Sorin Coadă, Mircea Constantin Jurebie, Nelu Huidici, oameni de cultură, profesori, televiziuni, presă. A fost un eveniment amplu, complex ca informație despre cartea lansată, având și o parte interactivă, de întrebări și răspunsuri. Tuturor, mulțumiri și felicitări! Provocările Colocviale continuă…

 

Fotografii Simi Ștefan
consemnează Cristina Ștefan