Festivalul „Mihai Eminescu” – ediția a XIII-a, Dumbrăveni, Suceava

august 10, 2020 în Evenimente de administrator

Transmite Dumitru Brăneanu

Sâmbăta trecută a avut loc, în comuna Dumbrăveni, județul Suceava, a treisprezecea ediție a Festivalului „Mihai Eminescu” dedicată aniversării a 170 de ani de nașterea marelui poet. Au participat Președintele filialei Bacău a USR, Dumitru Brăneanu și vicepreședintele Emilian Marcu, fiind premiați în cadrul Festivalului, alături de eminescologul Tudor Nedelcea.
Felicitări organizatorilor, premiaților și participanților, care în condițiile pandemiei au găsit resurse materiale și culturale pentru menținerea acestei tradiții locale remarcabile!
Anunțul și invitații Festivalului – publicat în Monitorul de Suceava:

Festivalul Literar ”Mihai Eminescu” de la Dumbrăveni va avea loc în parc – de  Sandrinio Neagu

A XIII-a ediție a Festivalului Literar ”Mihai Eminescu” de la Dumbrăveni se va desfășura anul acesta în condiții speciale. Din cauza pandemiei de COVID-19, manifestarea din acest an va fi de mai mică amploare, dar și într-un alt spațiu decât cel din anii precedenți. Organizatorii au stabilit că festivalul va avea loc sâmbătă, 8 august, de la ora 10.00, în parcul din centrul comunei Dumbrăveni.
”Va fi un festival atipic, în sensul că trebuie să respectăm anumite condiții de protecție sanitară. Manifestarea va avea loc în aer liber, cu măsurile aferente de distanțare socială. Chiar dacă nu va avea aceeași amploare ca în anii precedenți, eu cred că spiritul lui Eminescu nu va dispărea niciodată de la Dumbrăveni”, a precizat primarul Ioan Pavăl.
Și ca invitați festivalul din acest an va fi mai sărac, oaspeții din Moldova, Ucraina, dar și reprezentanții Academiei Române care veneau la Dumbrăveni în mod regulat vor absenta.
Totuși, la ediția din acest an vor fi prezenți Emilian Marcu, Dumitru Brănescu, Ioan Filipciuc, Tudor Nedelcea, Dorel Gaftoneanu, Mihai Cornaci, Lucia Olaru Nenati, dar și Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române.
Cu acest prilej vor avea loc și câteva lansări de carte ale autorilor Mihai Cimpoi, Tudor Nedelcea, Valentin Coșeneanu și Lucia Olaru Nenati. ”