Reuniunile Culturale „ALECSANDRIADA” ediția a IV-a, 2020

august 17, 2020 în Evenimente de administrator

Anul acesta, Reuniunile Culturale „ALECSANDRIADA” ediția a IV-a, organizate de Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România, se vor desfășura în condițiile impuse de Starea de Alertă privind pandemia de coronavirus, într-un cadru restrâns. Vom comemora 130 de ani de la moartea poetului Vasile Alecsandri printr-o întrunire omagială care va avea loc vineri, 21 august, ora 10 a,m. în curtea Bisericii Precista din Bacău. Va participa un grup de la Universitatea Vasile Alecsandri Bacău și vor susține alocuțiuni criticii Petre Isachi, Grigore Codrescu, prof. Ioan Dănilă și studenți din cadrul facultății de litere din Bacău. Vă așteptăm!

Programul Reuniunii a cuprins slujba de comemorare a poetului Vasile Alecsandri și a altor scriitori decedați, urmat de întrunirea scriitorilor în sala de Conferințe a Bisericii Precista, activitate moderată de Dumitru Brăneanu, președintele filialei Bacău. Programul Asociației Culturale „Vasile Alecsandri”, prezentat de Ioan Dănilă a cuprins expunerea și premierea unor eseuri ale studenților de la facultatea de litere Bacău, premierea acestora, un fragment de teatru al Ceciliei Moldovan și prelegerile tematice ale criticilor Grigore Codrescu și Petre Isachi. În deschidere, Dumitru Brăneanu a specificat importanța istorică și culturală a poetului și diplomatului Vasile Alecsandri, născut la Bacău, dar și regretul neimplicării conducerii județului și a orașului în expunerea acestei remarcabile personalități. ( La Casa Vasile Alecsandri nu s-au început lucrările de restaurare).

Mulțumim preoților de la Biserica Precista, Constantin Tomozei, Mihai Tomozei pentru găzduire și ospitalitate creștinească, participanților care au suportat căldura cu masca pe chipuri, tinerilor studenți autori, tuturor celor care au făcut remarcată împlinirea a 130 de ani de la moartea poetului Vasile Alecsandri. Felicitări!

consemnează Cristina Ștefan