LANSARE DE CARTE- Maria Domnița Scutaru

februarie 23, 2018 în Evenimente de administrator

Trei arte și-au dat întâlnire astă-seară la Galeriile Sara Good Art: poezie prin lansarea de carte a Mariei Domnița Scutaru, pictura, prin vernisajul  expoziției autoarei și muzica prin recitalul susținut de Luncanu Iulia Karina și Jugănaru Miruna Nicola.

Maria Domnița Scutaru se află la al șaptelea volum editat, cartea lansată sub titlul Sub masca timpului, la editura Rovimed, fiind prefațată de scriitoarea Tincuța Horonceanu Bernevic:  “Domnița Scutaru se folosește de cuvinte ca într-un joc. Un joc de-a viața, în care, pe rând, copii și adulți, câștigători sau perdanți,  trădați sau trădători, îi respectăm sau nu regulile. Un joc în care cuvântul: “Te-nalță,/Umilește,/Salvează,/Lovește,/Condamnă,/Alină…/te duce spre lumină…””

Cristina Ștefan:  “citesc o poezie de imagine translată pe stare lirică, o poezie minimalistă, de înțelepciune și mesaj pozitiv, corector lumii decadente. Elementele sunt de multe ori elegiace, bacoviene iar starea elegiacă și imaginea folosită se întrepătrund:

Și printre ei, respingător,/Necunoscut,/Vântul turbat al nimicirii,/Învinețește soarele,/Atâțând…Eternitatea,/ Pentru o clipă…”

Curatorul expoziției, pictorul Aurel Stanciu a făcut o incursiune în stilistica poetei-pictor, spunând că ea este pictor pentru că scrie și a depășit de mult stadiul amatorismului, culorile și imaginile redate amintindu-i de Van Gogh…

Atmosfera sărbătorească la Galeriile Sara, flori, autografe, prieteni mulți, o reușită, din nou, a familiei Godea care de câțiva ani organizează la Bacău evenimente de artă reușite. Felicitări!

Cristina Ștefan