LANSARE DE CARTE- MARIUS MANTA-UCENIC LA ICONARI

martie 24, 2017 în Evenimente de administrator

 

În Sala Media a Bibliotecii Județene Bacău au răspuns invitației la lansarea de carte a criticului Marius Manta mulți scriitori băcăuani, profesori, tineri elevi, studenți, televiziuni locale, jurnaliști. Cartea este editată la Vicovia Bacău, tipărită la Tipografia Elena și beneficiază de prefața Danielei Șontică:

“”Ucenic la iconari” reunește o seamă de eseuri și cronici, dar și patru interviuri semnificative, toate relevând profunda sa ancorare în valorile ortodoxiei și ale culturii perene. Văd cartea aceasta ca pe o mărturisire de credință, o manifestare de normalitate și firesc, în vremuri în care tendina generală’este aceea de situare în arealul corectitudinii politice , de aplaudare a unor teme din imediatul concret, anume prezentat drept mizerabilist, ori de girare a tot ce se scrie în canoane făcute de cine știe cine….Marius Manta este un căutător de lumină și în același timp un călător spre o țintă înaltă…”

 

Prezentarea volumului și-au asumat-o Adrian Jicu, preotul Ioan Roncea, prof. dr. Nicoleta Blanariu Popa,  directorul Revistei Credința ortodoxă, Ioan Enache, redactor -șef al  Revistei Ateneu, Carmen Mihalache.

Atmosfera evenimentului a ansamblat muzica religioasă a Corului Armonia dirijat de Ionuț Vâlcu, a sopranei Gabriela Iștoc, cu considerentele harice ale preotului Ioan Roncea și interpretările didactice ale profesoarei Nicoleta Blanariu Popa.

O seară sub semnul credinței dar și ale valorilor umane pe care le promovează Marius Manta:

“Am convingerea că omul prezentului nu își va găsi motivațiile unei existențe normate de sfera eticii până când nu se va întoarce cu fața către valorile creștine. ” Marius Manta

consemnează Cristina Ștefan