O seară de poveste/povestit. Cu Iacob (Jachi) Florea- LANSARE DE CARTE

februarie 3, 2017 în Evenimente de administrator

“O seară de poveste/povestit cu Iacob (Jachi) Florea”, cum a numit Adrian Jicu, directorul Bibliotecii Județene Bacău, evenimentul de astă seară a confirmat deja invitația- prezentare în Deșteptarea:
“Unul dintre cei mai rafinați autori de proză scurtă din literatura contemporană, băcăuanul Iacob Florea revine acasă, la Biblioteca Județeană „C. Sturdza”, pentru lansarea recentului volum „Ceva care să-mi amintească de tine” (Editura „TracusArte”, 2016).Vor povesti, alături de cititorii Bibliotecii, la un ceai, în jurul focului, Constantin Călin, Dan Petrușcă, Adrian Jicu și, firește, Iacob (Jachi) Florea.”
O bună parte din elita scriitorimii băcăuane a participat la eveniment, discursurile profesorilor recenzori, pe alocuri didactice, pe alocuri pline de umor, susținerea familiară a jurnalistului Eugen Verman și cartea prezentată de chiar autorul Iacob Florea, au adus un eveniment reușit în recentul proiect bibliotecar al profesorului Adrian Jicu. Am văzut în sală și câțiva membri USR, Ovidiu Genaru, Dumitru Brăneanu, Viorel Savin, Gheorghe Iorga, Violeta Savu, Dan PerșaDoru Ciucescu, multe cadre didactice, presa, ceea ce a situat evenimentul la clasa cu felicitări și mulțumiri pentru invitație. Este al doilea eveniment la Bibliotecă și începutul pare startul bine luat în ceea ce-și propune să devină această instituție de cultură: un lăcaș de fapte literare vii, actuale, într-un decor al cărților .arhivate. Foarte frumos și entuziasmant!
consemnează Cristina Ștefan