2 febr. 2017- Seară literară la Atelier

februarie 2, 2017 în Proiecte culturale de administrator

2 febr. 2017- seară literară

O întâlnire plăcută, prima din acest an la Seri Literare a avut ca invitați trei elevi premiați la Concursul Dintre sute de catarge: Dana Zetu, Teodora Puiu, Maria Marchiș. Tinerele Teodora Puiu și Dana Zetu au lecturat din creațiile lor literare și au comentat sfătos, alături de criticul Petre Isachi, scriitorii echipei noastre Mioara Băluță, Atena Ivanovici, Ramona Roman, Rodica Dascălu, Telu Leonte, Sorin Coadă.

Mentorul proiectului nostru, Dumitru Brăneanu a sosit cu cărți ( Dintre sute de catarge) pentru invitați și cu câteva exemplare din noua revistă Plumb dar a și vorbit încurajator pentru elevii lectori de astă-seară:

“Important este să citiți scriitori contemporani, să căpătați un stil autentic de exprimare, să știți că munca de scriitor este una grea, care necesită renunțări și sacrificii dacă vreți să alegeți aceast meșteșug.”

Criticul Petre Isachi a avut de asemenea sfaturi pentru versurile Danei Zetu, primite, de altfel,  cu aprecieri dar și pentru proza citită de Teodora Puiu, un fragment dintr-o lucrare mai amplă, nuvelă sau chiar roman, cu titlul Rosenrot.

Cristina Ștefan a apreciat poezia Cum Ninge, a Danei Zetu, ca o reușită postmodernistă.

A participat la seara noastră și scriitoarea romanului Vixon- lurnalul călător,  Carina Vădăvoiu, în spiritul său interactiv și vesel, luându-i chiar un mic interviu profesorului Petre Isachi cu referire la cartea sa. De altfel, intervențiile criticului Petre Isachi sunt mereu lecții de scris și de lectură în cadrul serilor noastre, dând adevărata utilitate întâlnirilor între scriitori.

Mi-a părut o seară reușită, textele copiilor aducând prospețime și noutate între scriitorii noștri și  o atmosferă mai lucrativă ca în alte seri. Am regretat absența premiatei Maria Marchiș și am promis continuarea întâlnirilor noastre cu mai multă interactivitate, dând curs propunerii criticului Petre Isachi pentru preluarea în programul nostru de scrieri tematice în chiar timpul întâlnirii… O seară reușită!

Cristina Ștefan