PREMII CONCURS “OVIDIU”

noiembrie 15, 2017 în Evenimente de administrator

PROIECT CULTURAL:  2017- ANUL OVIDIU  

CONCURS DE POEZIE “OVIDIU”

PROCES  VERBAL

JURIU

Concursul de poezie “OVIDIU”,  dedicat amplului eveniment ”2017- ANUL OVIDIU”, are 230 de participanți din întreaga țară și din diaspora. Din cei 230 de autori, juriul a decis 5 premii, două premii și 3 mențiuni.

Juriul  este alcătuit din criticul Petre Isachi– președinte, Calistrat Costin– președinte filiala Bacău a USR, criticul Grigore Codrescu, Dan Bogdan Hanu și  scriitorul Viorel Savin, managerul și inițiatorul proiectului ”2017- ANUL OVIDIU”.

Criteriile de evaluare pentru  creațiile participante la concurs au fost: respectarea condițiilor impuse prin regulamentul concursului, exprimarea coerentă, adecvarea conţinutului la stilul promovat de autor, lirism și apartenența textului la genul liric,  existența de  greşeli de scriere sau greşeli gramaticale în text, originalitate.

Juriul a evaluat textele a 50 de participanți, nominalizați pentru premii, fără a avea informații legate de autori. Textele au fost numerotate și puse la dispoziția juriului în format paper.

PREMII:

PREMIUL I- NU SE ACORDĂ

PREMIUL II: MELANIA BRICIU ATANASIU- VIENA, AUSTRIA

PREMIUL III- RODICA DASCĂLU- BACĂU

MENȚIUNI: CAMELIA MANUELA SAVA- RÂMNICU SĂRAT

SANDU ROXANA ELENA- SLOBOZIA IALOMIȚA

CRISTINA BUTNARU- GALAȚI

Premierea va avea loc la sediul USR Bacău, în data de 6 decembrie 2017, ora17.

Petre Isachi

Calistrat Costin

Grigore Codrescu

Dan Bogdan Hanu

Viorel Savin

Prelucrarea datelor, selecția și evaluarea  inițială, Cristina Ștefan și Mioara Băluță. Mulțumim tuturor participanților, organizatorilor, juriului. În funcție de găsirea unor sponsori, antologia anunțată inițial va respecta termenul de 31 martie 2018 și va cuprinde pe toți cei 50 de autori nominalizați. Vă mulțumim. Felicitări!

 

A consemnat Cristina Ștefan