Zilele Centrului de Cultură „George Apostu” 9-10 mai 2019

mai 11, 2019 în Evenimente de administrator

A doua zi din cadrul evenimentului Zilele Centrului de Cultură „George Apostu” s-a desfășurat la Centrul de cultură, în Sala Muzeului, având un program amplu:

  • Conferința academicianului Alexandru Boboc, “Eminescu și cultura europeană“ un periplu prin opera eminesciană ca filozofie și influențe filozofice assimilate de marele poet dar și îndemn academic la păstrarea și nevoia de acest mit reprezentatic culturii românești.
  • Spectacolul cărții – Lansare de carte “Amanta mea Thalia“ a lui Mircea M. Ionescu, recenzor Ion Fercu. Cartea cuprinde peste 200 de cronici de teatru, scrise în peste 40 de ani petrecuţi în sălile de spectacole, în intimitatea unor mari actori ai scenei româneşti, iar Ion Fercu, în binecunuscut său stil ludic și critic în același timp, a reușit să puncteze convingător  importanța acestui colum pentru istoria dramaturgiei noastre.
  • Lumea lui Mac – expoziție de pictură, Dumitru Macovei, recenzor criticul de artă Pavel Șușară;
  • Lansarea albumului de artă Dumitru Macovei;
  • Lansarea Revistei VITRALIU NR 50/ mai 2019, prezentate de Ministrul secretar de stat în Ministerul Culturii Geo Popa.

Moderatorul întregului eveniment, mixaj elevat prin artele vizuale şi ale literaturii, a fost Doina Barbu, director interimar al Centrului de Cultură.

O sală plină cu artiști și scriitori, cu oficialități care  au aplaudat, rând pe rând, prezentările făcute cu profesionalism și nu cred să fi plecat cineva fără remarcabile însemne sufletești pe care numai cultura veritabilă le dăruiește oamenilor.

Deviza “Identitate, alteritate, spirit european“ s-a regăsit și în darul pentru fiecare participant la eveniment a câte unui  Album Dumitru Macovei și a revistei Vitraliu, care cuprinde mulți scriitori băcăuani, membri ai Filialei Uniunii Scriitorilor Bacău: Ștefan Munteanu, Ovidiu Genaru,Theodor George Calcan, Ion Tudor Iovian, Gheorghe Iorga, Ion Fercu, Violeta Savu, ș. a.  Felicitări!

Cristina Ștefan