25 mai 2017- Seară Literară- Orașul

mai 25, 2017 în Proiecte culturale de administrator

Sărbătoare, seară de mai…

 

“Orașul”- volumul de poezie al Cristinei Ștefan, Editura Ateneul Scriitorilor, 2017, grafica- Gheorghe Zărnescu, consilier literar- Calistrat Costin, munca de editare- Mioara Băluță, prefața Angela Mamier Nache. O lansare de carte discretă, liniștită, cu depănare de amintiri ale orașului vechi, la care au venit coechipierii serilor literare, cărora li se datorează longevitatea acestui proiect: Mioara Băluță, Oana Gheorghe, Rodica Dascălu,  Sorin Coadă, Atena Ivanovici, Ramona Roman, Mădălina Brăescu- Iftimie, Costel Hongu și  Mara Paraschiv. Au venit tinerii promovați  în serile literare, elevii participanți la Proiectul “Dintre sute de catarge”: Radu Mihnea, Teodora Puiu, Dana Zetu și împreună am reușit o seară de poezie plăcută.

Mulțumesc, în speranța că proiectul nostru reușește promovarea de cărți, prezentate, comentate, mai nou, editate, ca urmare a întâlnirilor noastre literare, reușește prin îndemnul “Să ne cunoaștem scriitorii!”.

Au fost cărți în dar, autografe, flori, ceva dulce…și promisiuni de continuare a acestui proiect puțin gălăgios, dar consistent în promovare de noi autori.

25 mai 2017, Seară literară în Atelier,

Lansare de carte:

Orașul / Cristina Ștefan,
Bacău: editura Ateneul scriitorilor, 2017

Grafică imagine copertă: Gheorghe Zărnescu

Înconjurați de flori, în atmosfera unui moment poetic adevărat, am răsfoit nerăbdători noile cărți primite în dar și ne-am bucurat în același timp, de povestirile pline de har ale scriitoarei Cristina Ștefan, ele însele fiind izvoare autentice de creație literară. Poemele citite în această seară ne îndeamnă la reflecție…Impresiile celorlalți participanți la eveniment, scriitori și poeți de toate vârstele, elevi premiați la concursul Dintre sute de catarge au curs în același ton al amintirilor.
În această seară, am văzut orașul Bacău precum un flux de energie creatoare, viața în însăși esența ei divină care dăinuie, dincolo de timp și spațiu.

Felicitări scriitoarei Cristina Ștefan!

25 mai 2017, Bacău / Rodica Dascălu