A XXII-a ediţie a programului cultural-artistic „ZILELE CENTRULUI GEORGE APOSTU”

aprilie 22, 2017 în Evenimente de administrator

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău organizează cea de a XXII-a ediţie a programului cultural-artistic „ZILELE CENTRULUI GEORGE APOSTU”, în perioada 22-23 aprilie 2017.

În cadrul manifestării, azi, 22 aprilie, ora 17.00, are loc lansarea volumului Mehrāb, în  Sala Ateneu a Filarmonicii „Mihail Jora”, Bacău:

„Spectacolul Cărții”
Sohrāb Sepehri: Mehrāb (cele mai frumoase poezii)
Ediție, antologie, traducere din limba persană, cuvânt-înainte, note şi comentarii, biobibliografie, selecţie critică: Gheorghe Iorga 
cu
Adrian Jicu
Gheorghe Geo Popa
acad. Alexandru Boboc

Ziarul Deșteptarea a publicat întregul program al manifestării.

Zilele Centrului George Apostu

Momente din timpul evenimentului:

  • cu Sala Ateneu arhiplină, directorul Centrului de Cultură “George Apostu”, Geo Popa a recitat din volumul prezentat, urmat de aprecieri critice ale directorului Bibliotecii Județene Bacău, conferențiarul Adrian Jicu și de un speach al autorului. 
  • O lansare de carte la care regia artistică reușită a cules aplauze entuziaste, pentru dialogul Poet- critic literar, între versuri sensibile și aprecieri critice. 
     
  • Adrian Jicu: Sepehri este un autor modern, se regăsesc în versuri Blaga, Nichita Stănescu, Eminescu. Este extraordinar cum rădăcinile poeziei sunt aceleași la culturi atât de diferite.
  • Gheorghe Iorga: Poezia s-a născut în Persia și o să vă spun povestea poeziei…Sohrab Sepehri este un scriitor unic, inseriabil.
  • “Aplecat asupra textului pentru a-i descifra structura secretă, Sohrab Sepehri pune la lucru practici descriptive inedite de lectură dinamică regeneratoare. A citi se conjugă printr-o serie de acte ale revelației poetice: a observa, a descifra, a traduce, a înțelege…” Introducere la volum, Marele mistic al poeziei iraniene
  • consemnat Cristina Ștefan