Premiile ”EMINESCU, ZIARISTUL”, ediția a VII-a

iulie 8, 2019 în Evenimente de administrator

Aflăm cu bucurie că doi scriitori din Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România au primit premiulEminescu, ziaristul“, cu prilejul celei de a VII-a ediții a Zilei Ziaristului român: ADRIAN DINU RACHIERU și EMILIAN MARCU. iar alți doi jurnaliști băcăuani au primit distincțiile „Credință și loialitate”: EUGEN VERMAN și MIHAI BUZNEA. Îi felicităm cu urări de spor la scris și sănătate!

Articol din 2 iulie 2019, Gazeta de sud ( sursa)

Premiile ”Eminescu, ziaristul”, ediția a VII-a
Pentru acest an, juriul consacrat al acestui eveniment a hotărât să acorde trofeele, intitulate sugestiv ” Izvorul ”, unor personalităţi marcante, care şi-au dedicat o parte din viaţa lor cercetării, activităţii, împlinirilor, precum și promovării operei marelui ziarist și poet național Mihai Eminescu. Acestea sunt Adrian Dinu Rachieru, Emilian Marcu,Teodor Nedelcea și Aurel Ștefanachi. De asemenea, juriul dorește să cinstească memoria regretatului om de cultură, fost președinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, VICTOR CRĂCIUN, un împătimit patriot și promotor al spiritului eminescian în țară și peste hotare, prin acordarea trofeului IN MEMORIAM, care va fi înmânat distinsei doamne Cristiana Crăciun. 

Celebrarea Zilei Ziaristului Român
UZPR a propus, în urmă cu patru ani, declararea zilei de 28 iunie „Ziua Ziaristului Român. Până când și Parlamentul va legifera această dată, UZPR va celebra ziua, care a marcat în 1883, dispariţia din viaţa publică de gazetar a lui Mihai Eminescu, prin intervenţia violentă a oficialilor vremii. Folosind acest prilej vor fi acordate distincții pentru numeroși jurnaliști care, în anul 2018, s-au remarcat printr-o activitate consistentă și constantă, de calitate, în presa scrisă, în producțiile de radio și televiziune, sau prin apariția cărților de publicistică. 

Sponsor principal: Uniunea Națională a Notarilor Publici din România