Simpozion cultural cu ocazia finalizării lucrărilor de renovare a Bibliotecii Orășenești Buhuși/ 12 aprilie 2018

aprilie 13, 2018 în Evenimente de administrator

“La Buhuşi a fost:
– sfinţirea bibliotecii orăşeneşti “George Bacovia”;
– lansarea volumului lui Constantin Călin, “Dosareul Bacovia, III, Triumful unui marginal”;
– au participat: Viorel Savin, Ion Fercu (moderator), Petre Isachi, Ioan Dănilă, Cornel Galben, Ştefan Munteanu. Ion Todor Iovian, Ion Dinvale, primarul localităţii,  Vasile Zaharia, intelectuali ai locului, tineri. ” transmite Viorel Savin
 
Preluare integrală a articolului din Buhuși, net scris de Gheorghe Bălțătescu:
http://www.buhusi.net/simpozion-cultural-cu-ocazia-finalizarii-lucrarilor-de-renovare-a-bibliotecii-orasenesti-buhusi/

A fost, la Buhuşi, o întâlnire memorabilă cu opera poetului Bacovia, cu opera unui mare erudit, Constantin Călin, la care a fost prezent şi Vasile Zaharia, primar al oraşului Buhuşi, cât şi numeroşi profesori şi elevi. În încheiere a vorbit cel despre care nu trebuia vorbit nimic: Constantin Călin, care, cu modestia omului care şi-a îndeplinit un vis, a făcut o pledoarie pentru carte, pentru lectură, seriozitate şi sinceritate, atunci când te afli în faţa documentelor, a cărţilor şi ai curajul să scrii. „Mai sunt multe de spus despre opera şi omul Bacovia, vor mai fi mulţi care se vor ocupa de Bacovia, eu sunt doar un punct în drumul său”, a spus criticul Constantin Călin, doctor în filologie, care are încă deschis „sertarul cu fişe”, pentru noi cărţi, articole, analize despre poet şi operă.

Manifestarea a fost organizată de Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza”, Consiliul Local Buhuşi, Biblioteca orăşenească „George Bacovia” Buhuşi, Asociaţia „Renaşterea” şi Colegiul Tehnic „Ion Borcea”. Gazda evenimentului a fost responsabilul bibliotecii, Eduard Mihăilă, atent, amabil, care a oferit oaspeţilor inforamţii despre dotarea şi activitatea instituţiei pe care o conduce.

text: Gheorghe Baltatescu,desteptarea.ro
foto: Andra Mihăilă